Intrebari frecvente inapoi la prima pagina

• Cat dureaza sa aplic folie auto pe geamuri?

La centrele noastre aplicarea foliilor auto dureaza maxim 3 ore. Mentionam ca nu se demonteaza nici geamurile – fetele de portiera.

• Am auzit de la cunostinte ca au avut probleme cu politia din cauza foliei de pe geamuri. Este legala aplicarea de folii auto?

Aplicarea de folii auto este perfect legala. La aplicare in centrele noastre primesti un Certificat de Conformitate RAR si garantie, copia autorizatiei in baza careia service-ul nostru este autorizat de catre RAR. Cei care au montata folie neautorizata sau montata la un centru neautorizat de catre RAR se expun riscului de a avea probleme cu Politia si celelalte organe abilitate in domeniu.

• Cum dovedesc ca folia de pe masina mea este pusa de un centru autorizat si indeplineste conditiile cerute de lege?

Prin Certificatul de Conformitate si Garantie, factura aferenta banilor incasati de catre montator pe manopera si materialele folosite, respectiv folie si nu in ultimul rand prin insemnele care se pun intre folie si geam, in mod obligatoriu pe fiecare geam in parte care este serigrafiat cu norma E.

• Trebuie sa ma duc la RAR pentru a se face inscrierea foliilor in talon?

NU. Dupa aplicarea foliilor nu mai trebuie sa obtii nici o omologare sau autorizare si nici nu trebuie sa mergi la RAR pentru a se mentiona in talon aplicarea lor. Documentele care dovedesc ca ai folii legale se obtin pe loc de la centrele noastre atunci cand vii pentru aplicarea foliilor.

• Aplicati folie si pe parbrizul masinii?

Nicaieri in lume nu se aplica folie pe parbrizul masinii, nici pe exteriorul, nici pe interiorul acestuia. Totusi, sunt masini ale caror parbrize nu au parasolar din fabrica. Aici trebuie mentionat ca se poate monta o folie cu transparenta redusa, doar in partea de sus a parbrizului.

• Ce culori de folie sunt disponibile?

Pe stoc avem intotdeauna cel putin 1000 m2 de folie in transparente diferite (mediu, inchis si foarte inchis), de la producatori diferiti (LLumar, 3M si SunTek) cu nuante complexe in functie de dorinta clientului. La cerere putem aduce in maxim 24 de ore aproape orice culoare si nuanta dorita de client (albastru, verde, rosu, galben, argintiu, sau alte culori pe care le poti vedea consultand cataloagele de mostre de la sediile noastre) in functie de disponibilitatea acesteia la furnizorii nostrii.

• Am voie sa aplic folie foarte inchisa pe geamurile masinii mele?

Pe geamurile laterale spate si pe luneta poti sa aplici orice transparenta doresti, oricat de inchisa, cu conditia sa fie omologata RAR. Nu la fel se intampla si cu geamurile laterale fata. Pentru aceste geamuri RAR-ul nu autorizeaza decat o anumita nuanta. Transparenta acestor geamuri impreuna cu folia trebuie sa aiba minim 70% vizibilitate, ceea ce inseamna ca folia pentru geamurile de fata este practic invizibila. Totusi, adezivul foliei special conceput, protejeaza soferul si interiorul masinii de razele ultraviolete in proportie de peste 90%.

• Pot sa dau jos folia auto?

Acest lucru este posibil, iar recomandarea noastra este sa te adresezi unuia dintre centrele noastre, care va executa acest serviciu in conditii de siguranta.

• Pot sa aplic singur folia pe geamurile masinii mele?

Daca nu ai experienta in domeniu cu siguranta nu vei reusi sa faci acest lucru intr-un mod corespunzator. Se stie ca un aplicator de folie auto are nevoie de cel putin patru ani de experienta, pentru a fi capabil sa aplice folia rapid si profesionist.

• De ce apare o diferenta de pret atat de mare intre diversele tipuri de folie auto?

Motivele principale sunt doua:
1. Pretul foliei difera de la un producator la altul. Foliile omologate, cu garantie, au intotdeauna pretul mai mare decat cele pe care le gasesti in magazinele de piese auto sau in bazar. Pretul difera si in functie de tipul foliei, de garantia disponibila, si de politica de promovare a importatorului.

2. Pretul difera si in functie de aplicator. Printre aplicatori exista si firme care nu sunt autorizate de RAR sa monteze folie, desi acestia promit garantie pentru o perioada indelungata de timp, dar care dispar in cateva luni. O folie de buna calitate, garantata pentru o perioada lunga de timp, de catre o companie care are deja un renume si o experienta in domeniu, nu este cea mai ieftina dar va va oferi numai motive de satisfactie. Centrele noastre aplica folie auto de peste 10 ani si si-au facut un renume din respectarea riguroasa a obligatiilor asumate, motiv pentru care si importatorii acestor produse, nu comercializeaza foliile decat pentru atelierele autorizate de ei sa faca acest lucru.